27 Haziran 2007 Çarşamba

GENÇLERE GELİŞMİŞ KOPYA TEKNİKLERİ

Aşağıda anlatacağım tekniklerin hiçbir hakkı mahfuz olmayıp , kopirayt mopirayt endişesi taşımadan izinsiz çoğaltabilirsiniz. Ama aleni olarak kullanmamanız tavsiye olunur.
Bölüm1:Kopya çeken öğrenci nasıl enselenir?
Kopya çekmeyi öğrenmeden önce tabii ki hangi koşullarda yakalanabileceğinizi bilmelisiniz . Bu bölüm öğretmenlerime. Birinci ve en önemli kural. Kopya çeken öğrenciyi yakalamak isteyen biri , öğrencinin kopyalıklarını saklaması muhtemel yerlere (Sıra altı , duvar, hesap makinesi , el , kol , bacak , sıra vs.) değil , direkt gözünün içine bakmalıdır. Çünkü az önce parantez içinde sayılan seçeneklerin sayısının , öğrenci sayısıyla çarpımı kadar değişik noktayı kontrol etmek imkansızdır. Ve çünkü kopya öğrencinin baktığı yerdedir . Burada gözünün içine bakılacak hedef kitle hocanın gözünün içine bakanlardır.
İkinci önemli kural . Eğer asıl hedef kopya çektirmemek değil de kopya çeken öğrenciyi suç üstü yakalamak ise şüphelendiğiniz öğrenciye bakmıyormuş gibi yaparak kopyalığın tam yerini tespit etmelisiniz . O ise zavallım hocanın kendisine bakmadığını zannederek aşırı bir güven duygusu içinde hayatının hatasını yapar . Sonrası çocuk oyuncağı.
Üçüncü ve önemsiz kural ayağınıza lastik tabanlı ayakkabılar giyin ki arkasından yaklaştığınız öğrenci geldiğinizi fark etmesin. Özellikle dışarının karanlık ve sınıfın aydınlık olduğu durumlarda dışarıyı seyrediyormuş gibi yaparak camdan yansıyan KLO örgütünün (Kopyacı lavuklar ordusu) üye ve elebaşlarını keklik gibi avlayabilirsiniz. Sınıfa direk karşıdan bakın. Lakin arkasında olduğunuz bir öğrencinin önünde omuzları tarafından oluşturulmuş yaklaşık yarım metrekarelik güvenli bir bölge vardır. Sıranın üzerinde silgi kalem ve gerekiyorsa hesap makinesi dışında hiçbir şeyin (Özellikle de mont ve kaban gibi şeylerin) bulunmamasına dikkat edin. Sınav bitiminde öğrencilerin ayağa kalkmasıyla oluşabilecek kargaşa durumlarını kesinlikle engelleyin. Bir soruyu cevaplamanız gerekiyorsa sorunun ilk soruluşunda soruyu soran öğrenciyle değil sınıfla ilgilenin .İlk soruluşu dedim .Nasılsa o sırada sınıfı kesmekle meşgul olduğunuz için anlamayacaksınız ve bir daha sormak zorunda kalacak. Sıcak yaz günlerinde uzun kollu giysiler giyen öğrencilerden sınav başlamadan önce kollarını sıvamalarını isteyin. Bu birinci bölümden çıkan dersler: 1.Kesinlikle hocaya bakmayın.
2. Uyanık bir hocanın sınıfı tarama süresi yaklaşık 3 saniyedir . Bu süre herhangi bir kopyanın okunması için yeterli değildir . Onun için hoca arkanızdayken kopyalıklarınızla uğraşın ve hocayı ayak seslerinden takip edin. Hiçbir hoca , öğrenci tescilli bir * Yasak Kelime Kullandınız * değilse , arkasından yaklaşarak yakalayamaz.
3.Masanızın üzerinde mont , kaban gibi şeyler bulunabiliyorsa cephanenizi bunların altına saklayın.
4.Hoca camdan dışarı bakıyorsa veya duvardaki Atatürk portresini seyrediyorsa kesinlikle kopya çekmeyin.
5.Kopyalıklarınız sınav kağıdınızdan çok uzakta olmasın . Yani onlara bakmak için şaşı olmanız veya başınızı hareket ettirmeniz gerekmemeli.
6.Kopya çekmek için en müsait zaman sınavın en başı ve en sonudur. 40 dakikalık bir sınavın ilk ve son 5 dakikasında hocalar sersem gibi olur.
7.En önemli kurallardan biri. Önceden hazırlanmış zulalarınız varsa sorulara şöyle bir göz atıp , hemen sınavın başında gerekli gördüklerinizi sınav kağıdına aktarıp kopyalığı imha edin. Eğer bilmediğiniz sorulara gelmeyi beklerseniz hocanın en motive olduğu anlarda risk altına girmeniz gerekebilir.
8. Bir insanın görme açısı 220 derecedir. Yani icraata geçmeniz için uygun pozisyon bulunduğunuz nokta ile hoca arasındaki vektörün , hocanın burun doğrultusuyla yaptığı açının 110 dereceden fazla olduğu durumdur.
9.Hocanın duyma açısı ise 360 derecedir. Yani kesinlikle konuşarak kopya çekmeye çalışmayın. Ancak bu şansı sınıfta oluşabilecek global uğultular esnasında değerlendirebilirsiniz.
10.Hocanın sizinle ilgilenmiyormuş görünmesine aldanmayın.
Bölüm 2 : Kopya çekmek için uygulanmaması gereken yöntemler ve sebepleri.
1. Duvara yazmayın .Yazık devletin duvarlarına . Zaten bakması riskli , okuması zor.
2. Elinize kolunuza yazmayın . Kapasitesi yetersiz ve bakarken çok belli oluyor.
3. Kızlar bacaklarınıza yazmayın . İçim bi tuhaf oluyor. (Gerekçe de ilginç hani)
4. Şeffaf 0.5 kalemlerin içine kopyalık koymayın . Yuvarlak ve şeffaf yapısı gereği büyüteç özelliği gösteriyor ve uzaktan çok rahat görülüyor.
5. Kopyalığı avucunuzun içinde tutmayın. Elin duruşunda kesin bir anormallik oluşturur.
6. Hesap makinelerine yazmayın . Tüm hocalar duruma uyandı artık.
7. Şu yeşil beyaz Pelikan silgileri ortadan kesip arasına defter gibi kopya yerleştirmek tüm geçmiş yaşantımda rastladığım en * Yasak Kelime Kullandınız *ça kopya yöntemidir . Aman uzak durun . Anında enselenirsiniz. Eğer çok uygulayıp yakalanmadıysanız hocalarınızın listesini bana yollayın da yanlışlıkla tanışıp arkadaş falan olmaya kalkmayayım . Kih !
8. Kolunuzun içine kopyalık koymayın . Çıkarması kolay ama yerine itmesi zor. Eğer bu yöntemi illaki uygulamak istiyorsanız bkz. sonraki bölüm : madde 3.
Bölüm 3 : Post modern kopya yöntemleri Dikkat ! Bu bölümü yalnızca soğukkanlılığına güvenen arkadaşlar kullansın. Çocukların ulaşamayacağı , kuru ve serin yerlerde muhafaza edin. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde bizzat bana başvurun.
1. Mühendislerin kullandığı 80 ila 100 gr/metrekare ’lik aydinger kağıtlarından 4 x 15 cm’lik şeritler oluşturup üst kısımdan 2 cm’lik boşluk bırakarak üzerini pilot kalemle doldurun . Bir kaleme sararak yay şekli verin . Üst tarafta bıraktığınız boşluktan sıranın altına sıkıca bantlayın. Bu kağıtlar yay şekli verildiğinde gerçek birer zemberek olurlar ve çekilip okunduktan sonra bırakıldığında ok gibi (Yaklaşık 30 m/sn hızla ) eski halini alarak sıranın altına kaçarlar. Eğer bıraktığınızda tuhaf bir ses çıkarıyorlarsa bırakırken öksürün.
2. Kış mevsimlerinde üzerinize bir hırka giyin. Hırkanın sağ ve sol ön parçalarının iç kısımlarına istediğiniz kadar sticker yapıştırabilirsiniz. Görülmemesi için elinizi kullanmayın. Göğsünüzü sıraya yaslayın . Hoca arka tarafa geçtiğinde kambur duruşunuzu koruyarak geriye doğru kalkarsanız hırka aşağı doğru sarkacağından tüm literatür gözlerinizin önünde olacaktır.
3. Naylon esaslı olmayan (Sigara kağıdı gibi materyaller ışıkta parlar) şeffaf kağıtlara normal yazılarla bilgileri doldurup yazılı kağıdının üzerine yerleştirin. Kağıt parlamıyorsa ve yeterince şeffafsa yazılar , yazılı kağıdının üzerindeymiş gibi görülecektir . Tabii bu yöntemi sınavın en başında uygularsanız doğal olarak hoca , kısa sürede o kadar yazıyı nasıl yazdığınızı düşünerek şüphelenecektir.
4. Kimlik kılıfı benzeri naylondan sağlam kılıflar hazırlayın . Sadece kağıt kullanırsanız yırtılabilir . İçine arkalı önlü malzemeyi yazın. Düğmecilerde satılan ve dikiş makinelerinde kullanılan lastiklerinden bir makara alın (Bu yöntem için paket lastiği sert gelir) . 30 cm uzunluğunda makine lastiği ile kopyalığı kol içinden omuz yakınlarına bağlayın . Kolunuzun manşet bölgesine kopyalığın içine rahat girip çıkabileceği kartondan yapılmış , kibrit kutusuna benzer (Nispeten daha ince) bir garaj yaparak yerleştirin. Kopyalığı çekmek için diğer ucuna bağlı ve giysinizle aynı renkte bir iplik kullanın.
5. Sıra üzerine yazmayı düşünüyorsanız yazılı kağıdını tutuş biçiminize göre kağıt boyutunu geçmeyecek kadar bölgeye ve tam kağıdın denk geleceği yere yazın. Hoca arka tarafa geçtiğinde kağıdı kaydırarak okuyun. Ve diğer zamanlarda yazılı kağıdının mutlaka sıradaki yazıları kapatmasına dikkat edin.
6. Hangi yöntemi uygularsanız uygulayın duruşunuz sınavın başından sonuna kadar kopyalıklarınıza bakabileceğiniz şekilde olsun . Belirgin pozisyon değişiklikleri dikkat çeker.
7. Eğer sizinle aynı sınıfta olmayan güvendiğiniz dostlarınız varsa sınav başında açacağınız cep telefonuyla soruların tamamını onlara okuyun. Onlar soruları her türlü doküman yardımıyla çözsünler . Daha sonra ortaklaşa kiraladığınız bir ses düzeni yardımıyla dışardan yüksek sesle ve müzikle karışık olarak yayınlasınlar. Okul dışından gelebilecek bu tür seslerde neler dendiğine , dikkatsiz bir kulak çok fazla önem vermez . Hoca fark etse bile en kötü ihtimalle sınav iptal olur ve bu yöntemi bir daha kullanmazsınız.
8. En sağlam yöntem derslerinize iyi çalışın. Arkadaşlar bildiğim ve aklıma gelen yöntemleri anlattım. Hocalarınızın kapasitesi oranında bunları çoğaltabilirsiniz. Ama her şeyden önce kapısı açık vaziyette sınav yapılan bir sınıfı dışarıdan izleyerek kopya çekmeye çalışanların nasıl kendini belli ettiğini izlemeye çalışın. Sizlerin de bu tür girişimlerde onlar gibi olduğunuzu aklınızdan çıkartmayın.
Alıntıdır...

 
eXTReMe Tracker
Directory of General Blogs