18 Aralık 2008 Perşembe

Çok Farklı Alanlarda Başarılı Olan İnsanların Ortak Özellikleri V

Paylaşmasını bilmek
Başarılı insanların bir başka çarpıcı yanı, paylaşmasını bilmeleri. Yarattıkları işlerde bir başkasınınpayını vurgulama hemen hemen her başarılı insanın öyküsünde var. Gerçi bu insanların çoğu kendine aşırı derecede inanıyor. Ama, o inancın yanında, kimi eşine, kimi ortağına, kimi yakın dostlarına başarılarındaki katkıları nedeniyle gönderme yapıyor.
Özellikle bilginin zenginlik üretimindeki önemi arttıkça, paylaşmanın önemli bir girdi haline geldiği konusunda başarı öykülerinde uyarılar artıyor. O nedenle, bilginin paylaşarak büyüdüğü gerçeğinin altı çiziliyor, paylaşmasını bilmenin başarıda temel belirleyici haline geldiği üzerinde duruluyor. Cama cam katan Yusuf Usta diyor ki; “Bir insana usta denmesi için şu özelliğe sahip olmalı: O bütün bildiğini sabah çıraklarına, kalfalarına öğretmeli, akşam evde yeni birşey öğrenerek ertesi gün yine onlara birşey öğretebilecek değerlere sahip olmalı.”
İşini sevmek
Başarı öykülerinde gözlediğimiz bir başka özellik de insanların yaptıkları işi sevmesi, ona saygıyla bağlanması. İşi bir para kazanma aracı olmaktan çıkararak, insan yaşamını kolaylaştırıcı zenginlik üretimi olarak algılamaya başlayan görişimci daha üretken olabiliyor. Bu nedenle, başarı öyküleri yazılan girişimcilerin hemen hemen hepsi “işi sevmenin önemi” üzerinde duruyor. Sevgi olmaksızın doğru, tutarlı, başarılı ve sürekli iş yapılamayacağının altı çiziliyor.
Yedek plana sahip olmak
Başarı öyküleri yaratan insanların bazıları bilinçli olarak bazıları da farkında olmadan “yedek planı” olan insanlar. Yaşamın ne gibi sürprizler getireceğinin belli olmadığının bilincinde olan bu insanlar, işlerinde başarının doruklarında oldukları zaman bile, herhangi bir olasılığa karşı “yedek plan” sahibi olan insanlar. Çok zorlandıkları zaman, kaybettiklerinde hayata teslim olmak yerine onunla mücadele etmesini göze alan insanlar. O nedenle, kafalarının bir yerinde bir yedek plan bulunduruyorlar; gerektiğinde, tam zamanında o planı devreye sokarar işlerini yeniden toparlayabiliyorlar.
Sonuç olarak “başarı öyküsü” yaratmak, sıradan insanlardan farklı özelliklere sahip olmak demek.
Yani “sıra dışı insan” olmak.
Belli özelliklere sahip olmak, o özellikleri düş kurmak, düşleri projelere aktarmak, projelerden iş üretmek, işlerden zenginlik üreterek insan yaşamını kolaylaştırmak. Zaten insan biraz da başkalarına hizmet ettiği zaman insandır sözü, zenginlik üretebilen girişimciler için söylenmiştir.
Kaynak: www.girisim.net
http://www.nurullahgungor.com/haber_oku.asp?haber=45

Çok Farklı Alanlarda Başarılı Olan İnsanların Ortak Özellikleri IV

Başkalarından yararlanmak
Başarı öykülerindeki insanların ayırtedici özellikleri arasında, kendi bilgi birikimi ve deneyimlerinden yararlanma önemli. Ama, ondan da önemlisi başkalarının birikiminden yararlanma becerisi. Bütün başarılı insanlar “Size doğruyu söyleyecek dostlarınız olmalı” cümlesinin altını çiziyor. Başarılı insanlar kendilerine muhtaç olmayan, o nedenle yaptıkları hatayı değişik açıdan değerlendiren insanlara önem veriyorlar. İlk bakışta aykırı düşünce üreten insanlara tahammülsüz gibi gözüken başarılı girişimciler, gizli bir hayranlıkla kendilerini eleştiren dostlarını yakınn çevrelerinde tutuyorlar:

Çok Farklı Alanlarda Başarılı Olan İnsanların Ortak Özellikleri III

Kararlılık
Başarılı olmanın olmazsa olmaz koşullarından biri de “kararlılık”. Çabuk usanmayan, “maymun iştahlı” olmayan başarılı insanlar, üzerine eğildikleri konularınn da dibine kadar inen bir sabır gösteriyorlar. Bu insanların başka şeylere karşı hoşgörüleri var; ama, işte ciddiyetsizlik konusunda hoşgörüleri yok. Her başarı öyküsü aynı zamand da iş üzerinde durmak ve dinmek bilmeyen bir sabırla yoğunlaşma anlamına geliyor.

AVRUPA

KOLESTROL İÇİN ...

Geceden Cevizi bir bardak suya koy gece boyunca beklesin sabaha cevizin yağı suya çıkmış olacak.
Suyu iç cevizi ye..

1 bardak suya 1 kaşık sirke.. ( for beauty)

 
eXTReMe Tracker
Directory of General Blogs